N I E U W S B R I E F  -  21 mei (14:00)


Goeden middag,

GOUD zou niet misstaan in ieders beleggingportefeuille als veilige haven voor in de toekomst

Aangezien de financiƫle markten flink onder vuur liggen wegens de zogenaamde landen crisis is er de laatste paar jaar veel vraag naar GOUD. Laten we dus eens kijken wat de goudprijs heeft gedaan per kilo en in euro's. Het valt dan op dat de bodem is neergezet op 09 januari 1998 met een prijs van rond de 7181 euro. De hoogste koers is geplaats op 18 mei 2010 zo rond de 32263 euro per kilo. Hieronder treft u grafieken aan sinds april 1989 en een grafiek van de laatste 3 jaar tevens wat het gemiddeld rendement per jaar was.

GOUD prijs per KILO in EURO sinds 7 april 1989 gemiddeld rendement van +5,6% per jaar.
GOUD sinds 1989

GOUD prijs per KILO in EURO laatste 3 jaar een gemiddeld rendement van +24,1% per jaar.
GOUD afgelopen 3 jaar

GOUD is pas een aantrekkelijke investering wanneer er hoge inflatie wereldwijd zou uitbreken. Toch valt het gemiddeld rendement tegen zelfs als we de bodem van januari 1998 pakken tot de koers van heden 21 mei 2010. Het gemiddeld rendement is dan slecht +12,4% op zich geen slecht resultaat maar in aandelen met een juist handelsysteem had men meer kunnen scoren. Tips2Trade 3 aandelen portefeuilles LONG, MEDIUM en SHORT deden het in deze periode gemiddeld +23,8% per jaar. Maar de AEX index deed het in dezelfde periode wel heel slecht met een negatief gemiddeld resultaat van -2,4% per jaar.

Tips2Trade totaal resultaat 3 aandelen portefeuilles: LONG, MEDIUM, SHORT sinds december 1992.
T2T totale aandelen resultaat

Mocht er wereldwijd hyperinflatie uitbreken waar men her en der toch leest dan kan het een heel ander verhaal worden. Dan zou GOUD met honderden procenten kunnen stijgen. Een stukje GOUD zou dan ook niet misstaan in ieders beleggingportefeuille als een veilige haven voor in de toekomst zou men altijd zo'n 10% van het TOTAAL kapitaal dus in FYSIEK GOUD kunnen steken. Fysiek Goud is dan ook niet op een beleggingsrekening maar daadwerkelijk een stukje goud wat tastbaar is en eventueel bewaard kan worden bij uw bank in de kluis. Kleine stukjes GOUD kunt u uiteraard goedkoper thuis bewaren ook wegens de bewaarloon bij een bank.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional