N I E U W S B R I E F  -  12 juni (13:00)


Goede middag,

AEX een hogere bodem?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft een terugtest gedaan richting de bodem 301. Deze heeft met succes stand gehouden rond de 312, er is nu dus sprake van een hogere bodem. We hebben weer een technisch koopsignaal als de AEX ook nog eens boven de 332 weet uit te breken. Het opwaartse momentum neem toe en een aanval richting de volgende top zit eraan te komen.

Weerstand blijft de high van vorige week vrijdag rond de 332. Bij een doorbraak is er dus een technische koopsignaal en kan de aanval worden ingezet op de 340. Een doorbraak boven de 340 is een krachtiger signaal de AEX zal hierboven de aanval richting de 358 inzetten en daarboven is de uptrend weer een feit.

Steun is nu in eerste instantie de hogere bodem rond de 312, bij een doorbraak hieronder krijgen we alsnog een test op de zone 301 / 296. Wanneer de steunzone 301 / 296 doorbroken wordt veranderd het plaatje zeer negatief. De kans is dan groot dat er een versnelling plaats vind richting de 241 de bodem van13 juli 2009.

Met een hogere bodem boven de 301 worden we dus weer vrolijker. Inmiddels zijn er weer diverse posities veranderd van SHORT naar LONG en zitten we gedeeltelijk weer LONG in de aandelen. We houden tevens kruit droog voor een nieuwe daling om dan misschien extra posities in te nemen. De korte termijn trend is UP zie de blauwe trendlijn. De middellange termijn is neerwaarts zie de MA50 deze is gebroken en beweegt zich neerwaarts. Aanstaande week kans dat we nog doorstijgen cruciaal wordt dan de 332 want daarboven kan het verder opwaarts. Bij teveel weerstand op 332 kan de AEX weer beginnen met een daling.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 332 / 340  steun: 312 / 301


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional