N I E U W S B R I E F  -  24 juli (13:00)


Goede middag,

AEX eerste uitbraak is een feit en nu?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week tegen de verwachting in enorm gestegen. Waarbij afgelopen vrijdag zelfs twee weerstanden zijn overwonnen namelijk de dalende trendlijn en de weerstand van 14 juli 2010 zo rond de 337. Hierdoor veranderd het plaatje aanzienlijk positiever dan een week terug. Waar toen nog een test richting de 306 tot de mogelijkheid behoorde maar niet uitkwam.

Weerstand 337 is uitgenomen mede hierdoor is er nu ruimte richting de 343. Wanneer de weerstand 343 wordt uitgenomen is de AEX nog slechts één stap verwijderd van de belangrijke 358. Met een stand boven de 358 staan dan ook alle signalen op groen en kan het BULL feestje starten. Maar ketst de AEX af op 343 en begint te dalen is het opletten geblazen tot hoever.

Steun is nu dan ook in eerste instantie op de bodem van 20 juli jongstleden zo rond de 317. Mocht de AEX zelfs onder deze 317 uitbreken dan is er nog niets aan het handje. Een doorbraak onder de 301 geeft een flinke waarschuwing en onder 296 moet men gewoon de markt verlaten het risico wordt dan aanzienlijk groter dat er een flinke crash kan komen.

De AEX vertoont enorme veerkracht en stijgt boven verwachting door 2 belangrijke weerstanden. Een stevige slotkoers boven de 343 laat tevens het hoofd -schouder -hoofd patroon vervallen. Daarboven kan ik dan ook pas echt positief worden en is het zelfs voor de lange termijn beleggers interessant om weer te kopen. Deze week hebben we nog flink kunnen verdienen aan de short posities helaas geen long posities op kunnen pakken. Maar we zitten weer volop in aandelen dus wat de één niet brengt dat brengt de andere weer. Aanstaande week waarschijnlijk eerst nog een stijging in het begin van de week maar uiteindelijk toch kans op winstnemingen en een lagere slotkoers. Dat zou een mooie kans geven om opnieuw posities op te bouwen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 317 / 306 / 301


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional