N I E U W S B R I E F  -  18 juli (13:00)


Goede middag,

AEX krijgen we "CRASH" of niet?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week toch iets gedaald. De verwachting was dat de daling iets eerder zou inzetten de verwachting was eigenlijk al vanaf woensdag. Maar de eerste dagen van de week was er toch nog een flinke stijging die eigenlijk donderdag en vrijdag compleet teniet werden gedaan. Mede hierdoor is er nu grote kans op een vervolg daling aanstaande week. Belangrijk wordt dan ook de steun van 05 juli zo rond de 306 hieronder komen we namelijk op een belangrijk niveau aan.

Weerstand 326 is afgelopen week uitgenomen, maar dit bleek dus toch nog geen top te zijn. De definitieve top is nu geplaatst op 337 en deze is dus toch weer iets lager als de belangrijke 343. Deze 343 is tevens de rechter schouder van de S-H-S patroon. Wanneer de AEX boven de 343 weet uit te breken en te blijven is het S-H-S patroon teniet gedaan en is het grote "crash" gevaar eerst geweken.

Steun is nu in eerste instantie op de bodem van 5 juli zo rond de 306. Hieronder treffen we een zeer belangrijke steun aan namelijk de 301. Deze 301 is tevens de bodem van 25 mei 2010 maar is ook de neklijn van de Schouder-Hoofd-Schouder patroon. Als de AEX dus door deze neklijn zakt is de kans ruim 80% dat we dus een "CRASH" krijgen met minstens een daling van 50 punten.

Aanstaande week dus grote kans op een vervolg daling waarbij de belangrijkste punten de 306 en de 301 zijn. Vooral de 301 is een belangrijk punt hieronder heeft de AEX namelijk als koersdoel 244 dit is namelijk de berekening van de neklijn (301) minus (358 - 301) = 244. Negatief is tevens dat het 50 daags gemiddelde onder het 200 daags gemiddels is gedaald. Deze deadcross zoals ze dit noemen vond al plaats op 5 juli 2010. Zeer positief wordt het dus pas boven de 343 het CRASH scenario kan dan waarschijnlijk de prullenbak in. Het kan inderdaad vriezen of dooien de markt zal het ons vertellen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 337 / 343 / 358  steun: 306 / 301 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional