N I E U W S B R I E F  -  10 juli (15:00)


Goede middag,

AEX nu ORANJE en klaar voor de "CRASH" of ...

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week dus een flinke stijging ingezet van ruim +5%. Inmiddels is voor de korte termijn de AEX weer over gekocht op middellange termijn neutraal. Met dit gegeven zou de AEX nog iets kunnen stijgen om vervolgens de daling weer in te zetten en dan een CRASH? Het is nog te vroeg voor een CRASH er moet dan nog een stevige daling volgen.

Weerstand ligt nu op de top van afgelopen vrijdag rond de 326. Dit is tevens een doji cross candle stick patroon na een stijging. Dit geeft normaliter aan dat we een top hebben. Zakt de AEX dus onder de 323 dan kan de daling in worden gezet. Boven de 326 vervalt deze ééndaagse patroon en kan de AEX de stijging inzetten richting de belangrijke top 358. Hierboven staan in principe alle signalen op groen!

Steun blijft liggen op de bodem van 05 juli zo rond de 306 dit is tevens de neklijn op basis van slotkoersen. De neklijn ligt op basis van hoogste / laagste koersen iets lager namelijk rond de 301. Een doorbraak hieronder is dan ook zeer negatief en als uiterste zou men de 296 kunnen nemen. Een doorbraak hieronder geeft geen enkele reden om nog LONG in de markt te zitten.

Afgelopen week is dus de stijging gekomen en die was tevens groter dan verwacht. Aanstaande week zou de stijging door kunnen zetten wat een eerste positief signaal zou zijn mede wegens de doji cross. Zakken we onder de 323 direct bij de start van de week dan liggen nieuwe dalingen in het verschiet. Deze week verwacht ik dan ook dat de beurs lager noteert dan afgelopen week. Het 200 daags gemiddelde dient als weerstand ligt nu rond de 327 en het 50 daags gemiddelde 324 is dalend en de AEX noteert rond dit niveau en is nu dus weerstand. Onder 296 grote CRASH gevaar!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 326 / 343 / 358  steun: 306 / 301 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional