N I E U W S B R I E F  -  27 augustus (11:45)


Goede morgen,

AEX plaatje negatiever, "grote daling" opkomst?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is toch eerst gaan dalen ik had eerder een stijging verwacht en dan een daling. Het is dus een week uitgesteld we gaan dus waarschijnlijk deze week stijgen. De markten zijn nu zwaar over verkocht en dat geeft meestal aan dat de markten weer een "hertel" stijging in kunnen gaan zetten.

Weerstand blijft in eerste instantie het 200 daags voortschrijdend gemiddelde nu zo rond de 330. Maar 343 is het niveau dat overschreden moet worden wil het plaatje flink positiever worden.  Per saldo is er dus niets veranderd omtrent de belangrijkste niveaus. We blijven namelijk maar voortsukkelen tussen de 343 en de 301.

Steun 317 is afgelopen week dus toch uitgenomen mede hierdoor wordt het plaatje nu wat negatiever. Er is namelijk een vorige bodem doorbroken en we hebben een lagere top. Steun op 306 is inmiddels getest bij een doorbraak hieronder kan het plaatje cruciaal worden. Onder de zone 301 / 296 ligt namelijk een hele grote daling op de loer namelijk een koersdoel rond de 240.

Deze week verwacht ik toch een stijging die vorige week al had plaats moeten nemen. Deze week zouden dus kort lopende posities ingenomen kunnen worden met een hele strakke stoploss. Voor de middellange en lange termijn is het nu uitkijken geblazen. De koers ligt namelijk onder het 200 daags voortschrijdend gemiddelde (ma200) en het 50 daags voortschrijdend gemiddelde (ma50). De ma50 noteert tevens onder de ma200 en beiden buigen af richting het zuiden.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 317 / 306 / 301


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional