N I E U W S B R I E F  -  22 augustus (12:45)


Goede middag,

AEX stijgen, dan "forse" daling?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week verder gaan dalen. Mede wegens Amerika is de kans dat we volgende week gaan stijgen. De belangrijkste US indices namelijk de DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ laten alle drie een hammer candlestick patroon zien. Normaliter geeft dit een bodem aan na een recente daling. Het plaatje wordt negatief als we onder de laagste koers van vrijdag komen van deze drie indices.

Weerstand is in eerste instantie de voortschrijdend 200 daags gemiddelde rond de 330. Daarna blijft weer cruciale de  343. Dit niveau dient overschreden te worden wil het plaatje flink positiever worden. We blijven namelijk maar voortsukkelen tussen de 343 en de 301. Uitbraak uit één van deze niveaus kan de richting bepalen voor de volgende trend.

Steun 317 is dus inmiddels getest maar of deze succesvol wordt is nog even bezien. Zakken we aanstaande week hieronder dan is de kans zeer groot dat we dus richting de 306 afdalen. Nog steeds geen man overboord want echt zeer negatief worden we eerst onder de 296. Hieronder is namelijk geen enkele redenen om nog LONG posities te hebben.

Wat nu voor aanstaande week? Nu allereerst verwacht ik toch dat we gaan stijgen richting de 330. Dus deze week toch weer de verwachting dat we een hogere slotkoers gaan zien. Daarna neemt de kans toe dat we weer gaan dalen. Mocht de AEX overtuigend boven de 330 sluiten en de MA 50 weet ook boven de MA 200 te komen, dan begint het plaatje een positievere draai te krijgen. Dalen we a.s. maandag direct onder de 317 dan sluiten ik een daling richting de 306 niet uit.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 317 / 306 / 301


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional