N I E U W S B R I E F  -  15 augustus (10:30)


Goede morgen,

AEX verder dalen of nu kopen?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week geheel tegen de verwachting in gaan dalen. De verwachting was dat afgelopen week de AEX door de 343 zou gaan breken maar helaas. Inmiddels zitten we net boven de 317 en is de AEX over verkocht dus tijd om weer posities in te gaan nemen met een strakke stoploss.

Weerstand blijft weer de cruciale 343 dit waren de toppen eind december begin dit jaar. Dit niveau werd dus bijna aangeraakt maar weer geen doorbraak. Het verhaal blijft zoals ik al eerder schreef saai want we blijven in de zone 343 / 301.

Steun ultrakort ligt nu dus rond de 317 deze mag niet gebroken worden het plaatje begint dan wat negatiever te worden. Een doorbraak hieronder lokt namelijk een daling uit richting de 306 de volgende steun punt. Onder de 301 is het over en uit met de stijgende trend hieronder is tevens de doorbraak van een schouder - hoofd - schouder patroon.

De AEX moet nu een nieuwe bodem leggen anders worden we minder positief. En kan het verhaal weer opnieuw beginnen. Een duidelijk doorbraak uit de zone 343 (hierboven uiterst positief) of 301 (hieronder uiterst negatief) zou een uitkomst bieden. We zitten nu in principe op een kruising de ma 50 gaat bijna weer door de ma 200 dat is tevens positief.

Dalen we nu onder de 317 dan zou een grotere daling in het verschiet kunnen liggen. Weten we dit zeker? Antwoord is weer simpel NEE daarom moeten er verliezen worden genomen bij een positieve verwachting als deze op een teleurstelling uitlopen. Op dit moment zou men deze week aan de koop zijde kunnen opereren met een stoploss onder de 317. De verwachting is dat we toch volgende week hoger kunnen gaan.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 317 / 306 / 301


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional