N I E U W S B R I E F  -  01 augustus (14:00)


Goede middag,

AEX wanneer komt "de grote" uitbraak?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is zoals verwacht afgelopen week gedaald. Maar heeft nauwelijks voeten op aarde want nog steeds blijft een duidelijke richting uit. Zo kun je maar weer zien het kan vriezen of het kan dooien. De belangrijkste niveaus worden nu wel steeds duidelijke namelijk de 343 en de 301. We bewegen dan ook als sinds oktober vorig jaar rond deze niveaus.

Weerstand blijft rond de cruciale 343 dit waren de toppen eind december begin dit jaar. Tevens werd begin mei dit niveau net niet gehaald en midden juni weer wel. De top van juli (de 27e) 340,59 zit er weer net onder vanaf daar werd dan de daling weer ingezet.

Steun blijft rond de cruciale 301 dit was een top eind augustus vorig jaar. Na een doorbraak hierboven kregen we hier 3 keer een test namelijk in oktober, november en december 2009. Pas op 25 mei 2010  hadden we hier weer een test en deze houd nog steeds stand.

Wachten is nu dus op grote uitbraak 343 (weerstand) of 301 (steun). Op 20 juli ligt er een iets hogere bodem 317 en 27 juli iets hogere top dus korte termijn trend is opwaarts. Volgende week kunnen we waarschijnlijk een hogere slotkoers gaan zien dan afgelopen week. Mits we niet onder de 317 zakken want dan hebben we korte termijn breuk en kan de 301 weer getest worden. Kans is dat we eerst nog wat gaan dalen richting de 317 om daarna weer te gaan stijgen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 317 / 306 / 301


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional