N I E U W S B R I E F  -  19 september (12:00)


Goede middag,

AEX eerst daling en dan de doorbraak?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is zoals verwacht gaan dalen. Maar het is wel een hele magere daling. Verwachting is dus dat we aanstaande week iets meer winstnemingen gaan zien. De OBOS indicator onderaan de grafiek is nu flink over gekocht en meestal volgen hierop winstnemingen. De AEX blijft nu inmiddels ruim een jaar neutraal liggen met een behoorlijke bandbreedte tussen zeg maar ruwweg 343 en 296 waarbij we tevens een uitschieter zagen naar 358.

Weerstand is nu de zone 340 / 343 hierboven is eerste aanwijzing dat er een sterke uptrend kan starten. Deze wordt bevestigd als we tevens boven de 358 uitbreken. Een nieuwe BULL markt ligt dan in het verschiet. Maar lees het wel goed "ligt dan in het verschiet" dat wil nog niet zeggen dat het gebeurt want met zekerheid kan men niets zeggen op de financiële markten.

Steunzone 308 / 306 blijft sterk liggen een aanval richting deze kant ligt in de pipeline. Dat wil dan zeggen dat we richting het zuiden kunnen gaan dalen. Maar het wil nog niet zeggen dat we hieronder dalen. Gebeurt dit wel dan is er een eerste teken dat we verder kunnen zakken richting het volgende steun level en dat ligt rond de 303 de neklijn van de S-H-S patroon.

Afgelopen week begon de AEX ijzersterk en leek het er even op dat we snel de 343 zouden gaan uitnemen. De weerstand 340 / 343 lijkt wel een ijzeren gordijn, maar wanneer deze wordt gebroken volgt 9 van de 10 keer een sterke stijging. Zover is het nog niet maar het moment kan elk moment aanbreken. Aanstaande week verwacht ik toch wat meer winstnemingen na de recente stijgingen. Deze aanstaande daling zou een ideaal koop moment kunnen zijn mits we niet met een sneltrein vaart door de 308 / 306 zone breken. Want zoals u zelf ook weet met zekerheid weten we niets van de financiële markten welke kant het op kan gaan.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 308 / 306 / 303 / 301 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional