N I E U W S B R I E F  -  12 september (12:30)


Goede middag,

AEX nu eerst winstnemingen en dan?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is niet zoals verwacht gaan dalen deze week maar is ruim 1,7% procent hoger gesloten. Aanstaande week dan toch een lagere slotkoers? Is de daling een week uitgesteld? De kans neemt nu wel toe dat we winstnemingen krijgen. Eigenlijk blijft de situatie ongewijzigd en blijven we voortsukkelen tussen 343 en 301 / 296.

Weerstand was 330 het 200 daags gemiddelde en deze is opwaarts uitgenomen. Het 50 daags gemiddelde is weer begonnen met stijgen. Dat zijn op zich goede ontwikkelingen voor de BULLS. De ijzeren weerstand 343 moet nog geslecht worden. Hierboven springen de signaal lichten op groen en is het grootste CRASH gevaar terzijde.

Steunzone 308 / 306 is niet in beeld gekomen en ligt nu aardig ver weg. Steun niveaus kunnen verwacht worden op het 200 daags gemiddelde rond 330 en het 50 daags gemiddelde rond de 327. Bij een doorbraak hieronder kunnen de winstnemingen een iets grotere vorm aannemen richting de steunzone 308 / 306. Pas onder deze steunzone neemt het CRASH gevaar juist weer toe.

Uitstel van executie afgelopen week, geen daling, dus deze week. AEX is flink over gekocht zie onderste indicator in de grafiek. Meestal volgt mede hierdoor dan ook een daling. Hoever deze daling gaat? Die het weet mag het zeggen, zolang de steunzone 308 / 306 in stand blijft krijgen de BULLS het voordeel van de twijfel. Negatief is ontwikkeling van een lagere top, mits we boven de 340 komen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 308 / 306 / 303 / 301 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.
 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional