N I E U W S B R I E F  -  26 september (12:30)


Goede middag,

AEX uitbraak naar boven aanstaande?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is weer zoals verwacht begonnen te dalen. Tot vrijdag ochtend was het zelfs lager als het slot van vorige week vrijdag. Maar afgelopen vrijdag werd het hele verlies in de loop van de dag in één klap weggepoetst. Conclusie die wie hieruit kunnen trekken is dat de markten omhoog willen en uitbraak naar boven is dus aanstaande?

Weerstand blijkt dus overtuigend de 343. Afgelopen dinsdag was bijna de uitbraak boven 343 maar het mocht nog niet zo zijn. Deze week is de kans groot dat de 343 wordt uitgenomen. Hierboven is eerste aanwijzing dat er een sterke uptrend kan starten. Deze wordt bevestigd als we tevens boven de 358 uitbreken.

Steun is tevens de opwaartse trend sinds maart 2009 deze ligt rond de 322. Hieronder treft u voor de verandering dan ook eens een weekgrafiek van de AEX aan. Wanneer de AEX een week slotkoers onder de 322 neerzet hebben we toch een trendbreuk. Ook is de AEX over gekocht met andere woorden een daling (winstnemingen) komt steeds dichter bij.

Nog geen uitbraak boven de 343 maar met een zeer positief slot op Wall Street is de kans groot dat we begin volgende week hoger van start gaan. Toch blijf ik van mening dat een daling op de loer ligt een grote daling of CRASH verwacht ik niet meer. Komen we boven de 343 dan ligt er zelfs een stijging in het verschiet richting de bovenkant van het trendkanaal namelijk 391. Aanstaande week waarschijnlijk de doorbraak boven 343 en mede daardoor vervolg stijging dus hogere week slotkoers.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 322 / 308 / 306 / 301 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional