N I E U W S B R I E F  -  24 oktober (12:00)


Goede middag,

AEX aankomende week naar beneden?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week per saldo nauwelijks van zijn plaats gekomen. We hebben een iets lagere niveau bereikt dan vorige week maar dat is echt minimaal. De grote doorbraak boven het 343 niveau wil maar niet lukken. Toch vreemd want bijna alle andere grote indices zoals: HANGSENG, STRAITS TIMES, FTSE 100, CAC 40, DAX, DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ zijn inmiddels datzelfde weerstand niveau wel gepasseerd.

Weerstand 343 was intraday gebroken maar we hebben nog steeds geen overtuigende doorbraak gezien. Belangrijk wordt dat we ten eerste een slotkoers boven de 343 gaan zien en het liefst 3 dagen achtereen. Wanneer dat het geval is kan de weg ingeslagen worden om de belangrijke 358 te gaan passeren. Daarboven staan alle signalen op groen en het eerste koersdoel is dan 391.

Steun ligt nu duidelijk rond het 331 niveau, de beide voortschrijdende gemiddelden de ma 200 en de ma 50. Volgende week grote kans dat we een "golden cross" gaan zien. Dit houdt kort gezegd in dat de ma 50 boven de ma 200 stijgt en de middellange en lange termijn trends opwaarts zijn gericht. Direct onder de 331 ligt steun rond de 328 pas hieronder ligt ruimte richting de 308 / 306 zone.

Aanstaande week verwacht ik wat meer winstnemingen. Een CRASH zie ik niet zomaar 1,2,3 meer zitten, tenzij er hele slechte data worden gepubliceerd. Of data cijfers nu wel of niet worden gemanipuleerd maakt niet uit. Of economieĆ«n nu wel of niet hard achteruit gaan, de grafieken zullen ons hiervoor bijna altijd tijdig voor waarschuwen. Het moto is nu:  "koop bij de dalingen en laat de winsten lopen".

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 331 / 328  / 308 / 306 / 301 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional