N I E U W S B R I E F  -  16 oktober (14:00)


Goede middag,

AEX a.s. week wordt spannend!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week weer iets gestegen. Het lijkt erop dat de AEX tevens aan het toppen is met andere woorden zit er weer een daling aan te komen. De doorbraak 343 is intraday een feit geweest nu is het wachten dat we er een slot koers boven gaan zien alle signalen staan dan op groen om de aanval in te zetten richting de 358.

Weerstand 343 is intraday dus uitgenomen, maar we willen eerst een slotkoers hierboven zien om uiterst positief te worden. Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde is nu dichter bij het 200 daags gemiddelde gekomen wat een indicatie geeft dat de krachten aan het toenemen zijn. Bij een slotkoers boven 343 is er nog één horde te nemen namelijk de weerstand 358. Boven 358 zijn de signalen uiterst positief en kan de AEX zelfs richting de 391 waar de volgende horde ligt.

Steun is niets aan veranderd namelijk de zone 332 / 330 het 200 daags gemiddelde en het 50 daags gemiddelde. Wanneer de AEX hieronder zakt ligt er ruimte richting de 308 / 306 zone maar ik verwacht niet dat we zo diep nog weer terug vallen. De beste maanden van het jaar liggen in het vooruitzicht en de kans is dan ook groot dat binnen niet te grote tijd de weerstand 358 wordt uitgenomen.

De verwachting is dat we volgende week waarschijnlijk winstnemingen gaan zien. Mede door het top patroon wat de AEX gevormd heeft en dat de indicator een over gekocht niveau bereikt. De AEX zou in principe terug kunnen vallen richting het 325 niveau. Dat zou dan een 50% correctie zijn vanaf de top 343 tot de bodem 308. Rond de 325 liggen dus de koop kansen om niet te duur in te stappen. Mocht de AEX toch a.s. week door de 343 definitief uitbreken dan kan er gelijk een rally volgen richting de top 358.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 332 / 330  / 308 / 306 / 301 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional