N I E U W S B R I E F  -  31 oktober (12:00)


Goede middag,

AEX dalen of volgende week omhoog?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week dus inderdaad gedaald. Hoewel de dalingen wel constant zeer beperkt blijven geeft dit toch aan dat er meer kracht in de markten komen. Het momentum is dus aan het toenemen wat hogere koersen op de borden zal geven. Toch blijft de AEX flink achter bij de andere indices zoals ik vorige week ook al schreef. Kans op een inhaal rally zou je zeggen! Ook de "Golden Cross" was vorige week een feit het 50 daags gemiddelde zit weer boven het 200 daags gemiddelde.

Weerstand blijft toch maar weer onverminderd de zone 343. Nog steeds geen slotkoers hierboven maar wanneer deze weerstand gebroken wordt zal de AEX ook in rap tempo richting de 358 kunnen gaan. Wanneer de AEX zelfs boven de 358 weet uit te breken is het eerste belangrijke koersdoel rond de 380 namelijk de pendulum swing 343 + (343 - 306)  daarna koersdoelen 391 en 415.

Steun is te verwachten rond het 200 daags gemiddelde die nu rond de 332 ligt. Daarna is er steun rond de 328 de bodem van oktober dit jaar. Mocht de AEX onder de 328 dalen en weer beginnen te stijgen dan zou dat een ideaal instap moment kunnen zijn. Met de nadruk "zou" want de AEX kan uiteraard ook verder doorzakken timing is dan even een belangrijke item.

Aanstaande week verwacht ik nog wat kleine winstnemingen maar een hogere slotkoers. Afgelopen vrijdag is een 'doji cross candle stick patroon' neergezet na de recente daling. Meestal indiceert dat het einde van een daling. Dus kunnen de koersen weer beginnen te stijgen. Een daling onder de 'doji cross' (dus onder de 335) zal lagere koersen op de borden brengen. Nogmaals mocht de AEX richting de 328 dalen dan "zou" dat een mooi koop moment kunnen zijn. Inmiddels zitten we zelf behoorlijk in aandelen en voor de derivaten is het nu even afwachten op de juiste signalen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 332 / 328  / 308 / 306 / 301 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional