N I E U W S B R I E F  -  09 oktober (10:00)


Goede morgen,

AEX een "GROTE" beweging op komst?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week in eerste instantie gedaald maar dat was alleen maandag en afgelopen vrijdag. Vorige week dinsdag een hele sterke stijging nadat in de ochtend de AEX eerst wegzakte. De BULLS krijgen toch meer grip op de markt en ik verwacht binnenkort toch een uitbraak boven de 343. Het 50 daags gemiddelde stijgt en kruipt richting het 200 daags gemiddelde. Wanneer het 50 daags gemiddelde boven het 200 gemiddelde stijgt hebben we een golden cross!

Weerstand blijft het ijzeren gordijn rond de 343. We kunnen wat dat betreft gewoon in herhaling vallen. Hierboven eerste sterke koopsignaal maar boven de 358 staan alle signalen op groen. Eerste koersdoel van belang ligt dan rond de 390, dit is het 50% niveau van de pendulum swing. Uiteindelijke koersdoel bij doorbraak boven de 358 ligt zelfs rond de 415.

Steun blijft onveranderd de zone 332 / 330 dit is het 200 daags gemiddelde en het 50 daags gemiddelde. Bij doorbraak hieronder ligt er in eerste instantie ruimte richting de steun zone 308 / 306. Ik verwacht niet dat we dit niveau nog weer gaan testen dit jaar er zal eerder een hogere bodem ontstaan wat een ideaal koopmoment bied.

Afgelopen week alleen op maandag en dinsdag ochtend winstnemingen daarna ging het hard omhoog. De over verkocht / over gekocht indicator stijgt weer richting het noorden. Hierdoor neemt de kans toe dat we ons klaar kunnen gaan maken voor een doorbraak boven de 343. De golden cross is dan ook een feit en voor de middellange en lange termijn zijn de pijlen dan omhoog gericht. Wat nu te verwachten voor aanstaande week?  Die het weet mag het zeggen we bewegen eigenlijk al 4 weken tussen de 340 en 330 een minimale bandbreedte. Een definitieve uitbraak geeft meer uitsluitsel welke kant we opgaan.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 332 / 330  / 308 / 306 / 301 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional