N I E U W S B R I E F  -  02 oktober (11:00)


Goede morgen,

AEX geen CRASH maar ook geen ...

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week weer niet door de belangrijke weerstand 343 gestegen. Een lichte daling afgelopen week en dat zat er ook wel een beetje aan te komen. Aanstaande week verwacht ik dan ook een verdere daling. Van een correctie of winstnemingen is überhaupt nog geen sprake geweest. Er kan nog iets lucht uit de ballon worden gelaten voordat we verder omhoog gaan.

Weerstand blijft ongewijzigd en wel het ijzeren gordijn rond de 343. Pas bij een doorbraak hierboven vervalt ook de bekende Schouder -Hoofd -Schouder formatie. Deze formatie dient dan niet als top patroon maar als een voortzettingpatroon. Wanneer dat dus het geval is dan verwacht ik zelfs een sterke BULL RALLY en voorlopig geen CRASH.

Steun is de zone 331 / 330 namelijk het 200 daags gemiddelde en het 50 daags gemiddelde. Wanneer deze beiden worden uitgenomen kan de correctie pas een grotere vorm aannemen. Toch verwacht ik een hogere bodem boven de steun zone 308 / 306. Mocht hier inderdaad een hogere bodem worden neergezet dan is dat een ideaal koopmoment.

Volgende week waarschijnlijk nog wat winstnemingen. Mocht de AEX toch boven de 343 weten uit te breken dan zal er gelijk een RALLY op volgen. De weerstand 358 zal dan ook met rappe schreden worden benaderd. Boven de 358 staan in principe alle signalen op groen. Een heikel puntje is wel dat de MA 50 onder de MA 200 noteert.  Dus voor de AEX geen CRASH maar ook "nog" geen doorbraak boven de 343. Wanneer de AEX boven de 343 noteert is tevens het MA 50 boven de MA 200 wat een middellange tot lange termijn opwaartse trend identificeert.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 358  steun: 331 / 330  / 308 / 306 / 301 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional