N I E U W S B R I E F  -  21 november (14:30)


Goede middag,

AEX boven 358 dan RALLY naar 380!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week zoals verwacht eerst gedaald maar per slot toch iets hogere week koers. Dit was volledig te danken aan de sterke stijging van donderdag. Vrijdag toch al weer wat winstnemingen maar de aanval richting de 358 blijft doorgaan. Hoewel de grootste indices wereldwijd datzelfde niveau al lang zijn gepasseerd wil het de Amsterdamse beursgraadmeter maar niet lukken uit te breken.

Weerstand blijft dus in eerste instantie de high van de afgelopen 6 maanden zo rond de 349. Per saldo is wat omtrent hier nauwelijks iets veranderd. Bij doorbraak boven de 349 kan de AEX in rap tempo de 358 gaan opzoeken. Eenmaal boven de 358 gaan alle remmen los en zit er een fikse rally aan te komen richting de 380 zie nieuwsbrief 31 oktober.

Steun ligt technisch rond de 335 het laagste punt van 29 oktober. Wanneer de AEX hieronder daalt ligt er alweer steun rond de 328 het laagste punt van 02 oktober. De bodems van oktober zijn dus belangrijk omtrent de dalingkansen naar beneden. Zolang deze bodems en dan voornamelijk de bodem 328 stand houdt wijzen de pijlen naar boven.

De trend is opwaarts gericht toch is de AEX één van de buitenbeentjes omtrent de stijging. Want de opwaartse trend is namelijk lang niet zo sterk als de Amerikaanse indices. Wat dat betreft zit er nog droog kruit in het vat en kan het hard gaan als de belangrijke 358 weerstand niveau gebroken wordt. De kansen nemen nu toe dat we aanstaande week een uitbraak zien boven de 349. De onderste technische indicator in de grafiek staat neutraal maar buigt om richting het noorden dit geeft aan dat er waarschijnlijk een stijging in de pipeline zit.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 349 / 358  steun: 335 / 328 / 315


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional