N I E U W S B R I E F  -  07 november (12:00)


Goede middag,

AEX doorbraak feit, nu winstnemingen?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week zoals verwacht door de belangrijke weerstand 343 gebroken. Maar nog belangrijker is erboven gesloten, want de weg ligt nu open richting de 358. Ook dit lijkt geen moeilijke barrière te worden want de belangrijkste indices zoals HANG SENG, STRAITS TIMES, FTSE 100,  DAX, DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ hebben al 52 weeks hoogste standen bereikt. Dit zijn maar liefst 70% van de indices die in de T2T index zitten. Dit geeft een goede indicatie dat we hogere standen gaan zien in de AEX index.

Weerstand is nu het 52 weeks hoogste stand rond de 358. Een belangrijke te nemen horde lijkt me dit niet omdat 70% van de indices die in de T2T index zitten inmiddels al dit niveau zijn gepasseerd. Toch verwacht ik deze week dat we wat winstnemingen gaan zien en daarna de aanval inzetten op de 358. Bij doorbraak boven de 358 zijn de koersdoelen dan 380, 386 en 415 in eerste instantie.

Steun is nu in eerste instantie het 50 daags gemiddelde zo rond de 336 of de laagste punt van 29 oktober rond de 335. Mocht de AEX hieronder zakken dan kan het 200 daags gemiddelde steun bieden zo rond de 332 en daarna steun op de laagste punt van 05 oktober zo rond de 328.

Aanstaande week verwacht ik misschien nog wat stijging of zijwaarts beweging in begin van de week. Maar uiteindelijk toch een lagere slotkoers door tijdelijke winstnemingen. Vaak moet men even aan een doorbraak wennen en neemt men snel even de winsten van de afgelopen tijd. Dit stampt de bodem aan om daarna toch hogere koersen neer te zetten. Ook de "Golden Cross" geeft aan dat er nu een positief scenario aan zit te komen voor de AEX index. Uiteraard kan door onvoorziene omstandigheden een trend draaien en moet men dus visies bijstellen dat is nu eenmaal zo. Voorlopig zijn de pijlen omhoog gericht waarbij dalingen aangegrepen kunnen worden om posities in te nemen of uit te bouwen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 358  steun: 335 / 328  / 308 / 306 / 301 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional