N I E U W S B R I E F  -  27 november (13:00)


Goede middag,

AEX kansen om te "KOPEN" of?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week gedaald, dus tegen de verwachting in. De indicator gaf ons een vals signaal want afgelopen maandag ochtend begonnen de beurzen positief als reactie op het steunpakket voor Ierland. Maar direct daarna was het effect al uitgewerkt en begonnen de beurzen  nog dezelfde dag met een daling om ruim 2 punten lager te sluiten. Het slot was afgelopen vrijdag maar liefst -2,4% lager als vorige week.

Weerstand blijft onveranderd rond 349. Eerst bij doorbraak boven 349 kan de AEX in rap tempo de 358 gaan opzoeken. Het kan snel gaan want hier tussen kan namelijk niets de index tegen houden. Pas boven 358 gaan alle remmen los en zit er een fikse rally aan te komen. Met een koersdoel van 415. Hier liggen pas de eerste weerstanden van betekenis namelijk de toppen van augustus 2008.

Steun rond 335 is inmiddels intraday maar liefst 2 keer gebroken deze week. We hebben dan ook nipt een hogere slot 336,26 rond dit niveau. Intraday moeten we nu dan ook de 332,5 in de gaten houden. Bij een doorbraak onder dat niveau zal de AEX gegarandeerd de 328 willen testen. Mocht de AEX boven de 328 blijven dan 'zou' dat een ideaal koop moment zijn om LONG positie te nemen.

De trend blijft 'nog' opwaarts gericht hoewel de Wall Street indices nu bezig zijn te consolideren. Op dit moment dus nog geen directe 'crash gevaar'! Hoewel de situatie natuurlijk snel kan veranderen middels aanvragen van steun pakketen voor andere zwakke landen in de EU. Mocht de situatie verslechteren dan zal zich dat ook snel aftekenen in de koersgrafieken. De kans acht ik nu groot dat aanstaande week nog winst wordt genomen maar uiteindelijk toch een hogere slotkoers gaan zien.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 349 / 358  steun: 335 / 328 / 315


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional