N I E U W S B R I E F  -  14 november (13:30)


Goede middag,

AEX koopkansen of verdere daling?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week iets gedaald. Het heeft nog nauwelijks iets om handen slechts 1% is er van de index afgegaan afgelopen week. De AEX kan in principe nog wat verder dalen dat zou dan een ideaal koopmoment kunnen worden. Aziƫ was iets verdeeld NIKKEI was afgelopen week de grootste stijger in de T2T index met +1% en HANG SENG was de grootste daler met -2,6%.

Weerstand heeft de AEX nu geplaatst op de high van de afgelopen 6 maanden en wel rond de 349. Wanneer de AEX hierboven weet uit te breken is het startschot gegeven om de aanval te openen richting de weerstand 358. Nog steeds is deze weerstand niet geslecht en bij doorbraak boven de 358 kan de AEX flink stijgen met eerste koersdoelen van 380, 386 en 415.

Steun ligt bij het 50 daags gemiddelde zo rond de 338. Daarna het laagste punt van 29 oktober rond de 335. Mocht de AEX hieronder dalen dan kan het 200 daags gemiddelde weer steun bieden zo rond het 332 niveau. Vervolgens ligt dan nog steun op het laagste punt van 05 oktober en wel zo rond de 328. Bij doorbraak onder het 328 niveau treffen we steun aan bij de trendlijn zo rond de 315.

Omtrent de steunniveaus is er nauwelijks iets veranderd het 50 daags gemiddelde is goed 2 punten gestegen de echte steun van betekenis ligt rond de 335 en de 328. De verwachting is toch dat we wat verder afdalen waarschijnlijk richting de 335 - 328. Dit biedt dan een mooi perspectief om LONG posities uit te breiden. Mocht men nog geen positie hebben dan zou men kunnen overwegen om deze te gaan nemen met eventueel een strakke stoploss.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 349 / 358  steun: 338 / 335 / 332 / 328 / 315


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional