N I E U W S B R I E F  -  19 december (13:00)


Goede middag,

AEX daling wordt ingezet richting?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week verder doorgestegen met bijna 2 punten. Ondanks de over gekocht situatie dus "nog" geen stap terug. Aanstaande week neemt daarom de kans toe dat we toch een stapje terug gaan doen. De grote spelers hebben afgelopen vrijdag inmiddels de boeken gesloten. Hierdoor kunnen er dus vreemde uitslagen ontstaan want het speelveld wordt nu gedirigeerd door hoofdzakelijk particulieren.

Weerstand 349 definitief gebroken en de aanval richting 358 is in volle gang. Afgelopen week zijn we in een bandbreedte blijven hangen van slecht 4 puntjes 353 / 349. Pas boven 358 gaan de remmen los. Eerste weerstand die we dan tegenkomen ligt dan rond 375 de bodems van juli 2008. Daarboven is de deur wijd open richting het koersdoel voor 2011 zo rond de 415 de toppen van augustus 2008.

Steun is nu allereerst de vorige weerstand 349. Bij een daling daaronder kan steun worden gevonden rond de 343. Dit was lange tijd weerstand en zal nu een sterk steun niveau kunnen gaan vormen. Bij een doorbraak onder 343 treffen we steun bij het 200 daags gemiddelde nu rond de 335. De korte termijn trendlijn ligt rond de 328 en de middellange termijn trend ligt nu rond de 318.

Aanstaande week neemt de kans dus toe dat we een daling gaan zien. Maar zoals ik al eerder schreef hebben de grote spelers de boeken afgelopen vrijdag al gesloten. De markt wordt dus tot Nieuwjaar gedirigeerd door de kleinere spelers. Mede hierdoor kan het maar zo zijn dat we uiteindelijke toch weer een hogere slot kunnen gaan zien. Zelf verwacht ik toch wat winstnemingen om uiteindelijke de laatste week toch hoger het jaar af te sluiten met de slotfase van de eindejaar rally.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 358  steun: 349 / 343 / 340 / 335 / 325


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional