N I E U W S B R I E F  -  05 december (13:00)


Goede middag,

AEX een koersdoel van 415 in 2011?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week dus gestegen zoals verwacht. De grote vraag is hoe wordt het verloop deze week. Maar een nog grotere vraag is breken we door de 349 want dat wordt essentieel voor een vervolg rally. Afgelopen maandag ging de AEX er als een haas ervandoor richting het zuiden een fikse uitverkoop. Deze kreeg een vervolg op dinsdag waarna woensdag het tij keerde en de beurzen wereldwijd flink begonnen te stijgen.

Weerstand is nu in eerste instantie rond de 344 daarna treffen we gelijk de 349 aan. Boven 349 kan de belangrijke weerstand 358 worden opgezocht. Eerst boven de 358 gaan alle remmen los en zit er een fikse rally aan te komen. Met een koersdoel in eerste instantie van 415 voor in 2011. Hier liggen de eerste weerstanden van betekenis namelijk de toppen van augustus 2008.

Steun rond 335 heeft het afgelopen maandag en dinsdag niet gehouden door een flinke uitverkoop. Mede hierdoor is er een nieuwe steun gevormd rond de 325. Wanneer de 325 geen steun kan bieden treffen we de middellange termijn trend aan rond de 316. Bij een doorbraak onder de 316 hebben we een middellange termijn breuk en ligt de volgende steun te wachten rond de 309.

De trend is ultrakort, kort en voor de middellange termijn opwaarts gericht. Afgelopen week is er een spike gevormd. Dit is kort gezegd een zeer scherpe daling gevolgd door een zeer scherpe stijging. Er worden steun niveaus gebroken maar dit blijkt dan toch een valse beweging te zijn. Meestal gaan de koersen dan ook de andere kant op in dit geval dus omhoog. Aanstaande week is er kans op kleine winstnemingen maar ik acht de kans groot dat we volgende week uiteindelijke een hogere slotkoers gaan zien.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 344 / 349 / 358  steun: 325 / 316 / 309


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional