N I E U W S B R I E F  -  12 december (13:00)


Goede middag,

AEX winstnemingen dan door de 358?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week dus inderdaad maandag ochtend gedaald. Om vervolgens s' middags rond 14:45 weer het noorden op te zoeken. De rest van de week zijn er alleen maar hogere koersen genoteerd zoals verwacht. Maar wat staat er nu deze week aan te komen? Maandag is er een grote kans dat we hoger gaan openen. Mede doordat afgelopen vrijdag de US futures hoger genoteerd stonden aan het einde van de sessie. Aanstaande week kan dan ook wel eens een spannende week worden met winstnemingen.

Weerstand 349 is nu gebroken en hiermee is het start signaal gegeven voor de aanval richting 358. Boven de 358 gaan alle remmen los en zit er een flinke rally aan te komen. De eerste weerstand die verwacht kan worden ligt zo rond de 375 dit waren de bodems van juli 2008. Hierboven is de deur wijd open richting het koersdoel voor 2011 zo rond de 415, dit waren de toppen van augustus 2008.

Steun kan nu in eerste instantie weer worden gevonden rond het 344/343 niveau. Dit is lange tijd een weerstand geweest en zal nu een sterk steun niveau moeten gaan vormen. Mocht de AEX toch door de 344/343 weten te breken dan treffen we steun op het 50 daags gemiddelde aan die nu net boven de 340 ligt. Het 50 daags gemiddelde geeft een indicatie weer voor de middellange termijn.

De trends zijn opwaarts gericht zowel voor de korte, middellange als lange termijn. Het 200 daags gemiddelde indiceert hoe het met de lange termijn ervoor staat. Deze is opwaarts gericht en ligt rond de 335 die als steun niveau fungeert voor de lange termijn. Het koersverloop voor deze week is iets moeilijker in te schatten. Mede doordat na een doorbraak meestal de koers weer iets terug valt (een ideaal koop moment). Ook de OBOS momentum indicator geeft aan dat we eigenlijk zijn aanbeland in de over gekocht gebied! Al met al verwacht ik toch een iets lagere slotkoers aanstaande week.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 358  steun: 344 / 340 / 335 / 327


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional