N I E U W S B R I E F  -  26 december (13:00)


Goede middag,

HO, HO, HO, Merry Xmas nu daling?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week toch weer verder doorgestegen met bijna 4 punten. De eindejaarsrally blijft maar doorgaan maar een daling hangt nu steeds meer in de lucht. Dat is dan ook helemaal niet erg een paar puntjes terug geeft weer een ideaal moment om of bij te kopen of nieuwe posities in te nemen. We zitten nu namelijk in de beste maanden van het jaar. Meestal geeft januari even een kleine dip om zeg maar te kopen om daarna historisch te blijven stijgen tot juni.

Weerstand blijft de zware 358 niveau. Komen we hier dan ook éénmaal boven dan kan dit vleugels geven. Eerste koersdoel richting de 415 is dan ook rond het 375 niveau. Dat niveau is zowel een 50% fibonacci reeks als een pendulum swing. Met andere woorden hier ligt ook de volgende weerstand waar weer winstnemingen 'kunnen' gaan plaats vinden.

Steun blijft onveranderd de vorige weerstand 349. Volgende steun ligt dan rond de 343 dat was een stevige weerstand. Dat niveau kan een belangrijke steun pilaar worden. Mocht het niveau 343 geen steun bieden dan treffen we steun aan bij het 200 daags gemiddelde zo rond de 335. De korte termijn trendlijn ligt zo rond de 329 en de middellange termijn trend ligt nu zo rond de 318.

Blijkbaar gebeurd het omgekeerde van wat ik vorige week schreef. Namelijk dat er waarschijnlijk eerst winstnemingen zouden gaan plaatsvinden om uiteindelijke de laatste week hoger te sluiten. Aangezien we afgelopen week toch hoger zijn gesloten wordt de kans nu per week groter dat we toch wat winstnemingen gaan zien. Wat staat er deze week dan te gebeuren? Die het weet mag het zeggen maar boven de 358 geeft een enorme puls om hoger te gaan. De technische OBOS indicator geeft aan dat we behoorlijk over gekocht zijn dus een daling zou men nu kunnen verwachten!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 358  steun: 349 / 343 / 335 / 330


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional