N I E U W S B R I E F  -  30 januari (13:30)

Goede middag,

AEX koersdoel 415, ultralang 'DALEND'!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week nagenoeg onveranderd gesloten. Aanstaande maandag is het vrij zeker dat we lager gaan openen en dat de indices richting het zuiden vertrekken. Komt dan eindelijk de lang verwachte correctie? De kans is dus inderdaad groot dat er nu winstnemingen gaan plaats vinden na de recente high van afgelopen donderdag op 365,08. Ondanks de naderende daling is de richting toch opwaarts en dient de volgende koop gelegenheden zich dus weer aan.

Weerstand 383 is op basis van slotkoers op de AEX, dat was namelijk de steun van juli 2008. Meestal fungeert een voormalige steun later als weerstand. Dat moet ook nu weer gaan blijken maar het is wel het eerste koersdoel op basis van slotkoersen die men in de gaten kan houden. De volgende koersdoel is dan de 415. Deze 415 was als eerste steun in januari 2008 daarna in maart 2008. Om vervolgens weerstand te zijn in augustus en september 2008. Dat kan dus nog een klus worden om te doorbreken. Eenmaal daarboven is er veel ruimte vrij richting de 500.

Steun blijft in eerste instantie de vorige weerstand 358. Een grote kans bestaat er nu dat we deze aanstaande week naar beneden kunnen gaan uitnemen. Eerste koersdoel is dan de 349 dit op basis van high/low koersen op de AEX index. Op basis van de slotkoersen ligt het koersdoel 1 punt lager op 348 dit was namelijk de top van november 2010. Kijken we naar het 200 daags gewone voortschrijdend gemiddelde dan ligt het steun niveau voor de lange termijn beleggers nu dus ongeveer rond de 336.

Hieronder ziet u voor de verandering een grafiek van de AEX op basis van slotkoersen. Hier is dus te zien dat de ultra lange termijn trend nog steeds 'dalend' is. Deze trendlijn ligt over de toppen van september 2000, juli 2007 en november 2007. Deze trend indiceert dus dat de ultra lange termijn nog steeds dalend is. Momenteel ligt dit niveau rond de 493 eerst hierboven is er sprake van een ultra lange termijn trendbreuk. De lange termijn dalende trend is gebroken in september 2010 en het 200 daags gemiddelde begon te stijgen vanaf augustus 2010. Het koersdoel is en blijft 415 dit is zowel de pendulum swing van de top 358 en de neklijn als de steun/weerstand zone 415. De trend richting is opwaarts gericht tenzij het tegendeel wordt bewezen. Dit resulteert nogmaals in: "Buy the Dips"!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 383 / 415  steun: 358 / 348 / 343 / 330


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional