N I E U W S B R I E F  -  09 januari (13:30)

Goede middag,

AEX komt er wel een daling?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week toch iets hoger gesloten. In de ochtend waren we nog iets lager als het weekslot van een week terug. Maar de bulls besloten toch om een hogere weekslot neer te zetten. Je zou haast zeggen komt er überhaupt wel een daling na deze recente stijgingen. Uiteraard komt er een daling na deze recente stijging, beurzen kennen nu eenmaal pieken en dalen. Momenteel is iedere dip koopwaardig doordat de trend gewoon opwaarts is gericht.

Weerstand 358 blijkt toch hardnekkiger te zijn dan verwacht. Maar wanneer we hier volgens de TA regels 3 dagen of 3% hoger boven sluiten hebben we een technische doorbraak. Persoonlijk vind ik dat we gewoon al een doorbraak hebben gehad en dat er nu eerst winstnemingen aan de orde is. Deze winstnemingen (daling) geeft dan een mooi gelegenheid om te kopen of om bij te kopen.

Steun blijft de vorige weerstand rond het 349 niveau. Dit niveau is nog niet getest maar er is nu grote kans dat we toch richting dit niveau gaan zakken. Zakken we toch onder de 349 dan kan 343 als een sterke steunniveau gaan fungeren. Maar zakt de AEX richting 349 en stijgt deze rond dit niveau weer omhoog dan is dat een teken van sterkte. Dalen we echter richting de 343 dan wordt de opwaartse trend iets zwakker. Belangrijkste blijft toch een definitief doorbraak boven de 358.

In de analyse van vorige week werd door de laatste dag bepaalt of we een hogere of lagere weekslot zouden zien. Het werd uiteindelijke een iets lagere weekslot. Afgelopen week werd eveneens door de laatste dag bepaalt of we een hogere of lagere weekslot zullen gaan zien. Dit werd uiteindelijke een iets hogere weekslot. Wat is de verwachting voor volgende week, tja dit is tevens weer gok werk. Persoonlijk verwacht ik een lagere weekslot. Het OBOS Momentum indicator neemt namelijk in kracht af wat tevens duidt dat een daling in de pipeline zit. Het moto blijft nog steeds: "Buy The Dips"!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 358  steun: 349 / 347 / 343 / 330


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional