N I E U W S B R I E F  -  16 januari (13:30)

Goede middag,

AEX nu een BULL RALLY!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week weer hoger gesloten. Zo kan je maar weer zien het kan vriezen of dooien. Een weekslot voorspellen heeft dan eigenlijk ook geen enkele nut, want tussentijds kan de situatie alweer veranderd zijn. Zo was de OBOS Momentum indicator over gekocht en was aan het dalen. Dit duidt meestal erop dat er topvorming is en dat we richting het zuiden vertrekken. Het momentum is zo sterk dat de indicator halverwege de week alweer richting het noorden vertrok en toen was al duidelijk dat we een hogere slotkoers zouden gaan zien.

Weerstand 358 is volgens de TA regels 3 dagen of 3% hoger erboven sluiten gehaald. We hebben dus volgens de regels namelijk 3 dagen een hogere slot dus een technische doorbraak. Vorige week schreef ik al dat we gewoon een doorbraak hebben gehad. Alleen de winstnemingen bleven wel zeer beperkt tot slechts 2 dagen woensdag kwamen de bulls weer van stal en tilden de AEX boven de 360.

Steun blijft onveranderd namelijk de vorige weerstand rond het 349 niveau. Nog steeds geen test richting dit niveau. Eerst onder de 349 dan kan de 343 als een sterke steunniveau gaan fungeren. Maar de AEX heeft nog weinig zin om wat van de winst terug te geven. De BULL markt is nu in principe gestart met een definitieve doorbraak boven de 358.

"Buy the Dips" was het moto van vorige week. Het was wel een minuscule dipje waar nauwelijks op gereageerd kon worden. Desondanks zijn we toch woensdag long gegaan in de AEX future met nog slechts een paar punten te gaan kan een gedeelte van de positie worden gesloten. Tja wat zou nu de verwachting voor volgende week kunnen zijn. Mede doordat de OBOS Momentum indicator is gedraaid boven de 50 richting het noorden kon er aanstaande week weleens een BULL RALLY in de pipeline zitten. Zou niet verkeerd zijn want we zitten 100% in de markt met aandelen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 374  steun: 349 / 343 / 333


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional