N I E U W S B R I E F  -  02 januari (13:00)

Goede middag,

Allereerst de Beste Wensen voor 2011!

AEX start met stijging, weekslot lager?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week zoals verwacht lager gesloten. Maar dit kwam puur doordat de AEX in de laatste minuten ineens flink wegzakte. Waarschijnlijk hebben de handelaren ingezet op een daling voor aanstaande maandag. Grote kans is dat we toch maandag hoger gaan openen mede wegens hogere slotkoersen in de US futures. Daar zetten ze de handelaren blijkbaar in op een hogere start in het nieuwe jaar.

Weerstand blijft toch nog even het 358 niveau, afgelopen woensdag en donderdag zijn we hier even bovengeweest. Maar we hebben nog geen duidelijke slotkoers boven 358. Zodra we éénmaal boven de 358 sluiten is het eerste koersdoel richting de 415 in eerste instantie het 375 niveau. Dat niveau is zowel een 50% fibonacci reeks als een pendulum swing. Boven 358 ligt de volgende weerstand zo rond de 375 die overwonnen moet worden.

Steun is nu duidelijk de vorige weerstand rond het 349 niveau. Wanneer de AEX onder deze 349 daalt krijgen we het 50 daags gemiddelde rond de 345. Dit geeft de trend aan voor de middellange termijn en is dus duidelijk opwaarts gericht. Onder de 345 treffen we gelijk de vorige zware weerstand 343 aan. Dit niveau kan nog wel eens een belangrijke rol gaan spelen. Maar een daling hieronder geeft weer ruimte richting de korte termijn trend zo rond de 330.

Afgelopen week is de AEX dus doormiddel van de laatste dag lager gesloten dan de week ervoor. Hoe zit het nu met aanstaande week? Waarschijnlijk zullen we maandag bij opening een opleving gaan zien wegens de hogere US futures. Daar is dan ook al bijna alles mee gezegd. Volgens de OBOS Momentum indicator kan de AEX namelijk nog verder afdalen. Een daling richting het 349 / 345 niveau biedt dan ook zeer interessant koopmomenten.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 358  steun: 349 / 345 / 343 / 330


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional