N I E U W S B R I E F  -  23 januari (14:00)

Goede middag,

AEX zet CORRECTIE door?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week nagenoeg onveranderd gesloten. Afgelopen woensdag leek het erop dat de correctie zou worden ingezet richting de 349. Maar vrijdag hebben de BULLS de AEX nagenoeg op een bijna onveranderd week slotkoers gezet. De AEX is eigenlijk al sinds half december 2010 over gekocht en zit nog steeds in een opwaartse trend maar de uitslagen waren afgelopen week wel wat groter.

Weerstand ligt nu inmiddels op 365 eerst bij doorbraak hierboven komt het eerste koersdoel 374 in beeld. De trend is zowel voor de korte, middellange als lange termijn opwaarts gericht. Het uiteindelijke koersdoel van 415 blijft nog steeds intact voor 2011. Mede doordat we nog steeds hogere toppen en hogere bodems hebben. Zolang deze cycli zich blijft herhalen blijven alle signalen op groen staan.

Steun kan nu in eerste instantie rond de 352 worden verwacht. Bij een doorbaak hieronder hebben we de afwisseling WINST met andere woorden: Weerstand Is Nu STeun. Dat niveau is dus de vorige weerstand 349 die fungeert als eerste steunzone. Mocht deze het niet houden dan hebben we WINST rond de 343 dat was namelijk een zware weerstand en kan weleens als belangrijke steun niveau gaan fungeren voor in de toekomst.

Wat zijn de verwachtingen van deze week. Tja die het weet mag het zeggen want de beurs gaat toch zijn eigen gang. Verwachtingen voor een week zijn ook te kort door de bocht. Een verdere daling blijft in de pipeline zitten mede door de over gekocht situatie waar we ons nog steeds in bevinden. Anderzijds geeft het wel aan dat zodra er een daling plaats vind dat er ook direct weer gretig wordt gekocht. Zolang er hogere bodems en toppen worden gevormd is deze trend opwaarts gericht tenzij het tegendeel wordt bewezen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 365 / 374  steun: 352 / 349 / 343 / 325


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional