N I E U W S B R I E F  -  26 februari (19:00)

Goeden avond,

AEX "Achtung" CRASH gevaar of winstnemingen?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft inmiddels de daling ingezet richting de zone 365 / 358. Dat waren dus weer mooie koop gelegenheden voor aandelen. Maar als ik kijk naar de eigen T2T index dan schuilt er toch een bepaald gevaar om de hoek. Daarom behandel ik technisch deze keer ook eens de T2T index, want hier is nu sprake van lagere toppen en lagere bodems. Zie de rode bolletje en de groene bolletjes in de grafiek. Uitleg omtrent de T2T index kunt u vinden op de site van Tips2Trade.

Weerstand ligt bij T2T index rond 126.30 dit is de dalende 'roze' trendlijn. Direct hierboven ligt weerstand op de lagere top rond 126.70. Mocht de index hierboven uit weten te breken dan is een uitbraak nodig boven de 128.60. Boven de 128.60 is het "CRASH" gevaar geweken en kan wereldwijd de beurzen hogere koersen op gaan zoeken.

Steun ligt nu op de bodem rond de 120.60 deze is vrijdag en donderdag geplaatst. Wanneer de T2T index hieronder weet uit te breken dan kunnen we ons op gaan maken voor lagere koersen de komende tijd. Eerste steun is dan namelijk rond de 117.41 het 200 daags gemiddelde. Wanneer de koers onder de 117.41 uitbreekt hebben we een "CRASH Alert" en ziet het er niet best uit.

Aanstaande week is de grootste kans dat we wereld wijd een stijging kunnen gaan zien. Mede doordat ook de OBOS Momentum indicator in het over verkocht gebied ligt. Heel belangrijk wordt dat we een uitbraak gaan zien boven de 126.70 en Waarom? Nu dan is de dalende top namelijk niet meer valide en was de uitbraak onder de middellange termijn trend een 'valse uitbraak'. Bij een 'valse uitbraak' gebeurd meestal het tegenovergesteld m.a.w. we gaan dan hogere koersen zien. Al met al worden het dus spannende tijden mede doordat de T2T index meestal een voorspellende waarde heeft wat er met de beurs indices wereld wijd staat te gebeuren.

T2T index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 126.70 / 128.60 steun: 120.60 / 117.40


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional