N I E U W S B R I E F  -  20 februari (13:00)

Goede middag,

AEX koersdoel 374 gehaald nu daling?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft inmiddels het eerste koersdoel 374 gehaald. Hoe nu verder blijft dan in eerste instantie de grote vraag. We kunnen doorstijgen wat waarschijnlijk aanstaande maandag zal gebeuren. Waarom? Nu mede doordat de US futures hoger de week zijn uitgegaan. Hoewel de AEX future om 22:00 lager noteerde dan de slotkoers van AEX om 17:35 acht ik de kans groot de we iets hoger zullen gaan openen.

Weerstand is op basis van high/low koersen 374.09 vrijdag gebroken. Hoewel gebroken we zitten er slechts 0,10 punten boven. Een officiƫle uitbraak volgens het boekje is 3% hierboven of 3 dagen een hogere slotkoers boven de 374.09. Maar uiteraard kan hier iedereen zijn eigen regels op toepassen. Voor mij is het een uitbraak en meestal volgt na een top uitbraak winstnemingen als gevolg van dat we even moeten wennen aan zo'n nieuwe uitbraak. Volgende koersdoel staat nu op 415!

Steun blijft staan op de vorige top van 20 januari 2011 zo rond 365. Er veranderd wat dat betreft niets. Eerst bij een neerwaartse doorbraak kan er steun worden gevonden rond de 358. Het 50 daags gemiddelde is afgelopen week opgekropen richting de 361 en zal eind deze week zo rond de 364 komen te liggen. De 365 is dus het eerste richtpunt waar de volgende steun verwacht kan worden. Deze valt namelijk samen met de vorige top van 20 januari.

Voor volgende week is het dus gewoon weer koffiedik kijken. Het kan namelijk altijd vriezen of dooien en welke weerman het weet die mag het wat mij betreft zeggen. Wat we wel met zekerheid weten is dat de trends zowel de korte, de middellange en de lange termijn allemaal opwaarts gericht zijn. Van een dip is nog steeds geen sprake meer geweest sinds begin december. Het moto blijft dan ook onveranderd zoals weken: "Buy the Dips"! Met andere woorden zo tussen de 358 / 365 kan er weer aangekocht worden hier liggen namelijk de eerst volgende steunpunten.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 374 / 415  steun: 365 / 358 / 349 / 343


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional