N I E U W S B R I E F  -  13 maart (13:30)

Goede middag,

AEX daling geweest nu weer stijgen?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week per saldo flink gedaald maar liefst -2,4% er vanaf. Een daling in de AEX was wel verwacht ook wegens de OBOS momentum indicator hier zat namelijk nog wat ruimte in om te dalen. De leading indicators oftewel de US indices gaven andere signalen af dat we nog omhoog konden gaan. Maar ook hier per saldo toch een daling. Hoewel de DOW JONES slechts -1,0% verloor en S&P 500 slechts 1,3%, verloor Europa toch flink. Als de USA niest hebben we hier in Europa gelijk een verkoudheid de DAX verloor maar liefst -2,8%.

Weerstand is nu in eerste instantie de vorige steun rond de 363. Wanneer de AEX hierboven uit weet te breken komen we bij de zware weerstand 374 terecht. Pas met een definitieve uitbraak hierboven hebben we weer een krachtig koopsignaal. Eerste koersdoel is dan volgens de berekende pendulum swing  385 zie hiervoor ook de nieuwsbrief van vorige week. Het koersdoel van 415 blijft dan ook nog steeds onveranderd want de trends wijzen namelijk nog steeds UP!

Steun 363 en het 50 daags gemiddelde rond de 364 zijn inmiddels gebroken. Het eerste negatieve signaal is afgegeven. De trends zijn nog wel steeds UP want het 20 daags gemiddelde noteert nog steeds boven het 50 daags gemiddelde. Beide gemiddelden noteren ook nog eens boven het 200 daags gemiddelde wat dat betreft is er nog niets mis. Steun is nu exact gevonden op de vorige weerstand 358 en pas hieronder ligt er ruimte richting 343 namelijk de korte termijn trend, het 200 daags gemiddelde en belangrijke toppen van juni 2010 en september 2010.

Volgende week grootste kans op een stijging mits we niet onder de 358 zakken. Onder de 358 verzwakt namelijk het plaatje toch flink verder. Volgens een bijna volmaakte Morning Doji Star Candlestick patroon in combinatie met de OBOS Momentum indicator is er nu zelfs kans op een bodem in de markt. Mits we natuurlijk niet onder de 358 dalen het patroon is dan vervlogen en een verdere daling is dan de grootste kans.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 363 / 374 / 385 steun: 358 / 343


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional