N I E U W S B R I E F  -  25 maart (08:00)

Goede morgen,

AEX de TREND is UP, nieuwe uitbraak 374?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is deze week ten opzicht van vorige week donderdag toch weer +4,1% gestegen. Dit was ook conform de verwachting, hoewel we ook een doorbraak onder de 343 hadden kunnen krijgen. De situatie was dan ook compleet anders geweest als nu het geval is. Maar mede doordat we boven de steun 343 zijn gebleven en dat de OBOS Momentum indicator zwaar over verkocht was, was de kans toch wel behoorlijk groot dat we deze week gingen stijgen.

Weerstand 358 is opwaarts uitgenomen waardoor we ons nu kunnen gaan richting op 374. Ook 363 is inmiddels uitgenomen dat was het laagste punt van 24 februari en diende eerst als steun. Maar op 11 maart werd deze steun gebroken en fungeert nu "nog" als weerstand. Het 20 daags gemiddelde ligt rond 360 wanneer we hierboven blijven en de ma 20 begint te stijgen dan kan de aanval op de belangrijke weerstand 374 worden geopend. Boven 374 hebben we een krachtig koopsignaal.

Steun 343 is getest de aanvallen hierop werden tegen gehouden. In vorige nieuwsbrieven had ik al op 343 geattendeerd dat dit wel eens een belangrijke niveau kon gaan worden. Zolang de 343 stand houdt is de 2 jaars trend opwaarts gericht. Bij een doorbraak onder 343 hebben we een 2 jaars trendbreuk en kan de AEX afdalen richting 325. Het positieve plaatje ziet er dan ook compleet anders uit en is dan flink negatief. Maar goed zover is het niet de pijlen zijn opwaarts gericht.

De AEX kan in principe de stijging verder voortzetten mits we geen doorbraak onder 343 zien. De OBOS Momentum indicator heeft 18 maart een koopsignaal gegenereerd en dat is maandag 21 maart bevestigd. We hebben hogere bodems de TREND is UP dat is duidelijk te zien in de grafiek. Tevens is de recente bodem een island reversal patroon. Dit patroon geeft een bodem in de markt aan waardoor de kans groter is dat we kunnen gaan stijgen dan dalen. Zeer positief zou zijn als het 20 daags gemiddelde boven het 50 daags gemiddelde gaat stijgen. We hebben dan een 'Golden Cross' wat een bevestiging is voor verder stijgende koersen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 363 / 374 steun: 343 / 325


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional