N I E U W S B R I E F  -  06 maart (15:30)

Goede middag,

AEX een dipje of "forse" daling op komst?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week per saldo iets gestegen zoals verwacht middels de T2T index. Deze T2T index staat er nog steeds niet rooskleurig voor, maar aanstaande week zouden de beurzen nog wat verder kunnen stijgen. De grote vraag is of het voldoende zal zijn om een forse daling te kunnen voorkomen. Een goed antwoord hierop is dat de vorige top sowieso overschreden moeten worden willen we hogere koersen op de borden zien.

Weerstand omtrent de AEX ligt op 374. Wanneer de koersen hierboven uit weten te breken is dat een zeer positief signaal. Er kan dan weer een acceleratie ontstaan met een eerste koersdoel rond 385. Dit koersdoel wordt berekend middels de pendulum swing namelijk de top 374 + (374 - 363) = 385. Dit niveau valt dan weer bijna samen met een AEX slot koers van 16 juli 2008 op 383,99. Hier ligt dan ook het volgende weerstand niveau.

Steun is er in overvloed de eerste is het 50 daags gemiddelde rond 364. Direct daaronder de bodem van 24 februari 2011 rond 363. Onder de 363 wordt er dus ook een eerste negatief signaal afgegeven. De dalingen kunnen daaronder gaan toenemen met eerste koersdoel 358 de toppen van april 2010. Een cruciaal steun zone ligt er rond het 343 / 341 niveau. De 343 was eerst een zware weerstand die als steun fungeert en rond  341 ligt zowel de korte termijn trend als het 200 daags gemiddelde.

Het kan zoals altijd op de beurzen weer vriezen of dooien, wat dat betreft is het net het weer. Betreft onze eigen AEX index zit de OverBought OverSold Momentum indicator nu onder de 50 en is dalend. We zouden betreft de Amsterdamse beurs index dus nog wat kunnen gaan dalen. Maar de leading indicators zijn zoals altijd de US beurzen en hier wijzen de pijlen richting het noorden en zullen we waarschijnlijk volgende week toch wat kunnen gaan stijgen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 374 / 385 steun: 363 / 358 / 341


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional