N I E U W S B R I E F  -  17 maart (19:00)

Goeden avond,

AEX toch op 'CRASH' tournee?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is deze week ten opzicht van vorige week donderdag maar weer liefst -3,6% kwijt geraakt. De onzekere factor is dus toch JAPAN wat gaat er in dit land gebeuren na de aardbeving, tsunami en nu een nucleaire ramp? De beleggers nemen dan ook het zekere voor het onzekere en sluiten massaal de posities. Hebben we nu dan te maken met een CRASH scenario? Nog niet maar het heeft niet veel meer over of de beurzen kunnen wereldwijd nog flink verder dalen.

Weerstand wordt nu de vorige top rond 358. Dit was eerst steun maar werd afgelopen dinsdag neerwaarts uitgenomen waardoor de verwachtte stroomversnelling in gang werd gezet richting de 343. Voor alle termijnen wordt nu cruciaal de top en weerstand rond de 374. Pas wanneer de AEX hierboven weet uit te breken is het 'CRASH' scenario van de baan. Maar dan moet er nog wel het één en het andere positiefs gaan gebeuren.

Steun 358 is neerwaarts dus uitgenomen en zoals in eerdere nieuwsbrieven werd geschreven kan het dan hard dalen richting de 343. Is het nu niet exact de 343 waar steun "nog" wordt gevonden. Deze steun heeft tevens een belangrijke betekenis het was een sterke voormalige weerstand die nu steun is. We treffen er de korte termijn trend lijn aan en ook nog eens het 200 daags gemiddelde. Bij een doorbraak kan de AEX dan ook hard afdalen en wel richting de 325.

Ik schreef zondag nog grootste kans dat we konden stijgen mits we niet door de 358 zakken. En wat is er gebeurd gelijk maandag sloten we er al onder. Gelijk een bevestiging de dag erna dat het nog harder zou gaan. De OBOS Momentum indicator geeft ook nog steeds geen koop maar staat nu wel héél diep. Mits de steun 343 stand kan houden nu toch wel kans dat we weer richting de 358 kunnen  gaan. Onder de 343 komen we wel richting een "CRASH" scenario en is het oppassen geblazen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 358 / 363 / 374 steun: 343 / 325


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional