N I E U W S B R I E F  -  01 april (08:30)

Goede morgen,

AEX buy the dips, daling opkomst?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is deze week ten opzicht van vorige week donderdag gestegen met +0,6%. De stijging is iets minder als verwacht en ook minder dan de andere indices die noteren in de T2T index. De AEX noteert tevens weer boven het 20 daags, 50 daags en 200 daags gemiddelde. Het wachten is nu nog op een 'Golden Cross" het 20 daags gemiddelde moet dus stijgen boven het 50 daags gemiddelde.

Weerstand 363 is afgelopen week dus definitief uitgenomen. Mede hierdoor is de weg open richting de 374. Dit is tevens een belangrijke weerstand omdat we hierboven een sterk technisch koopsignaal krijgen. Boven de 374 kan namelijk de AEX zijn weg vervolgen richting het koersdoel 415. Tussentijds hebben we nu ook een koersdoel van 405 namelijk de pendulum swing van de top 374 tot het dal 343 deze afstand projecteren naar boven.

Steun 343 is de bodem en de belangrijkste steun op dit moment. Eerste steun van betekenis voor de ultra korte termijn ligt nu rond de 363. Dat is namelijk de bodem van 25 februari die toen als steun fungeerde daarna als weerstand en nu weer als steun fungeert. Daarnaast loopt ook hier net boven het 50 daags gemiddelde. Volgende steun pilaar is het 20 daags gemiddelde deze loopt nu zo rond de 360. Wanneer beide gemiddelden neerwaarts worden gebroken kan het richting de steun 343.

De AEX maakt zich klaar voor een daling. Dit kan een aanwijzing zijn voor flink lagere koersen mits de steun 343 stand houd. De AEX vormt namelijk een lagere top wat bijna bevestigd wordt door de OBOS Momentum indicator hoewel deze toch nog wat kan stijgen omdat er nog wat ruimte naar de bovenkant ligt. Dit maakt een verwachting wat lastiger want mocht er een doorbraak boven de 374 plaats gaan vinden dan kan de OBOS Momentum indicator overbought (over gekocht) blijven. Krijgen we aanstaande toch een daling richting de 358 / 343 dan zou dit een ideaal koop moment kunnen zijn mits we de 343 als steun in stand kunnen houden.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 374 steun: 363 / 358 / 343


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional