N I E U W S B R I E F  -  08 april (08:30)

Goede morgen,

AEX dubbele top en "forse" daling opkomst?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is deze week ten opzicht van vorige week donderdag gestegen met +0,5%. De stijging is weer lager dan de internationale indices die ook in de T2T index noteren. Alleen de NIKKEI 225 noteert afgelopen week lager namelijk -1,7%. Koplopers zijn de HANG SENG +3.2% en STRAITS TIMES +2,4% gevolgd door onze oosterburen de DAX +2%. Momenteel dreigt het gevaar dat er een dubbele top wordt gevormd zie de grafiek.

Weerstand is nu dus de belangrijke top en weerstand 374. Eerst hierboven ontstaat er een krachtige koopsignaal en kan de AEX zich weer gaan opmaken voor het koersdoel 415 zie eerdere nieuwsbrieven. Maar zover is het nog niet de AEX lijkt een dubbele en lagere top te creƫren. Meestal is dat geen goed teken want pas bij het doorbreken van de vorige bodem en steun is de dubbele top een feit.

Steun 343 is dan ook de bodem en de belangrijkste steun op dit moment. Eerste steun van betekenis blijft rond de 363. Dat was de bodem van 25 februari die als steun fungeerde. Daarna weer als weerstand en nu is het de eerste steun. Het 50 daags gemiddelde is opgekropen richting de 365 en het 20 daags gemiddelde zit nu rond de 361. Zeer positief zou zijn als het 20 daags gemiddelde boven het 50 daags gemiddelde weet uit te stijgen we hebben dan een zgn. "Golden Cross".

Zoals vorige week gaf de OBOS Momentum indicator al aan dat er nog enige stijging potentie aanwezig was. Nu deze week is de AEX dus iets gestegen ten opzicht van vorige week donderdag. De OBOS Momentum indicator is inmiddels zwaar in het OverBought (over gekocht) gebied. Dat geeft dus aan dat we aanstaande week een daling kunnen verwachten. Lukt het de index boven de 374 uit te breken dan zal een daling uitblijven en kunnen we hogere regionen gaan opzoeken. Ook de Europese hoofdgraadmeters de FTSE 100, DAX en CAC40 noteren een lagere top.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 374 steun: 363 / 358 / 343


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional