N I E U W S B R I E F  -  21 april (18:30)

Goeden avond,

AEX is de Lange Termijn RALLY gestart?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is ten opzichte van vorige week toch gestegen. Het leek er maandag totaal niet op nadat Standard & Poor's negatiever was geworden over de staatschuld van Amerika. Wereldwijd daalden de beursen dan ook flink om uiteindelijk een dag later weer iets op te veren. Maar vooral afgelopen woensdag vond er een fikse opleving plaats.

Was het nu al met al om er zorgen over te maken? Enigszins wel, want het ziet er fundamenteel natuurlijk niet best uit als dit boven je pet hangt. Anderzijds en dan bedoel ik het technische aspect van de beurzen zitten we in een BULL markt. Ja het klinkt misschien onwaarschijnlijk maar deze Lange Termijn RALLY is namelijk al gestart in december 2009.

Hieronder ziet u de AEX met de DOW JONES index (in EURO's) samen met de TREND METER. Waarbij de TREND METER aangaf dat de BULL markt is gestart per december 2009. Deze stijgende markt is nog steeds valide. De trend meter ligt nu rond 343 en wanneer de AEX hier minimaal één maand onder blijft is de kans dat we een draai krijgen in deze BULL markt.

AEX index
AEX index

Heel goed is ook te zien dat de AEX het de afgelopen jaren slechter doet dan de DOW JONES index. De roze lijn is de DOW JONES en de staafjes is het maand verloop van de AEX index. De AEX loopt ruim 11% achter bij de DOW JONES. Zou er misschien een inhaal slag in de maak zijn? Een antwoord kan niemand hierop geven. Maar als de BULL markt pas echt van start gaat, dan gaat deze meestal bij de AEX harder dan bij de DOW JONES index!


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional