N I E U W S B R I E F  -  10 mei (08:30)

Goede morgen,

AEX klaar voor de val, of zomer rally?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index weet "nog" geen richting te kiezen. Het enige wat inmiddels helemaal duidelijk is geworden is dat we lagere toppen en hogere bodems zien. De AEX vormt dus een symmetrische driehoek waarbij nu het wachten op een uitbraak is. Aan welke kant de uitbraak zal plaats vinden is nog de vraag. Maar waar die uitbreekt zal dan ook de richting worden bepaalt.

Weerstand is dan ook in eerste instantie de lagere top rond de 363. Daarna komen we op de dalende korte termijn trendlijn rond de 369 nu. Dit is de bovenkant van de driehoek, breken we hier dus boven uit dan kan de AEX in rap tempo doorstijgen richting de weerstand 374. Pas boven de 374 is het startschot gegeven voor hogere regionen zoals het koersdoel 415 voor dit jaar.

Steun ligt nu zowel op de hogere bodem als op de 2 jaars trendlijn rond de 351 die tevens de onderkant van de driehoek vormt. Wanneer de AEX dus onder de 351 weet uit te breken is dat een zeer negatief signaal voor de markt. Eerste koersdoel is dan 343 een voormalige weerstand zone. Wanneer ook deze 343 geen steun kan bieden kan de AEX zelfs in rap tempo afglijden richting 325.

Zoals u maar weer ziet het kan vriezen of het kan dooien. Met de omschrijving hierboven wil ik u vertellen dat de belangrijkste punten nu liggen op 369 (bovenkant driehoek) en 351 (onderkant driehoek). Wanneer uit één van deze ranges een uitbraak plaats gaat vinden zal dat een vervolg hebben welke trend zal worden gevolgd. Boven 369 kunnen we dus een stijging verwachten en onder de 351 kunnen we een daling verwachten. De markt zal ons vertellen welke weg gekozen wordt.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 369 / 371 / 374 steun: 351 / 343 / 325


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional