N I E U W S B R I E F  -  16 mei (10:00)

Goede morgen,

AEX nadert cruciale niveau!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index blijft gewoon door sukkelen. Sinds 14 april t/m heden zitten we in een bandbreedte tussen 363 en 351. Dat zijn de belangrijkste punten voor de korte termijn. Uiteindelijk kan een uitbraak uit één van deze niveaus bepalen welke richting de AEX gaat kiezen. Een uitbraak boven 363 is de richting 'waarschijnlijk' naar het noorden en dus omhoog. Een uitbraak onder 351 is de richting 'waarschijnlijk' naar het zuiden en dus omlaag.

Weerstand is dus duidelijk namelijk 363. Pas met een uitbraak hierboven kan de AEX een aanval inzetten op de de dalende trendlijn nu rond de 368. Direct daarboven is weerstand op de lagere top rond de 371. Maar eerst boven 374 is het grote gevaar 'waarschijnlijk' geweken. Een "Zomer Rally" zou dan kunnen gaan starten want de belangrijkste top is dan uitgenomen.

Steun is ook hier duidelijk namelijk 351. Direct hierboven ligt ook nog eens een 2 jaars trendlijn. Een uitbraak onder dit niveau is flink negatief. Een versnelling zou dan plaats kunnen gaan vinden richting 343 wat ooit een belangrijke weerstand zone was en nu dienst doet als opvang bij een daling. Een belangrijke steun niveau is dus de 343 mede doordat deze in maart al eens is getest!

U vraagt zich af: "Waarschijnlijk kan dit gebeuren of dat?", dat blijft namelijk altijd de grote hamvraag. Met zekerheid kun je namelijk niets zeggen. Wat we wel weten is dat als bepaalde niveaus gebroken worden bijvoorbeeld boven de 363 of onder de 351, dat met grote waarschijnlijkheid aangenomen kan worden dat dan een bepaalde richting gekozen wordt. Toch kan er onverwacht een gebeurtenis plaats  vinden en een visie/verwachting valt totaal in duigen! Grote voorbeelden 11 sep 2011, aanslag Londen, banroet banken, kernramp Japan etc. etc. etc.....

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 363 / 368 / 371 / 374 steun: 351 / 343 / 325


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional