N I E U W S B R I E F  -  23 mei (11:00)

Goede morgen,

AEX trend is gebroken, nu "Zomer Crash"!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft uiteindelijk richting gekozen naar het zuiden. Met een doorbraak onder de 351 is het startschot gegeven voor lagere koersen. Deze kwamen vandaag dan ook gelijk op de score bord met gelijk een ruime -1% lagere opening. De verliezen liepen in de loop van de ochtend zelfs uit tot ruim -1,5%. De AEX nadert de cruciale 343 zone die in principe niet gebroken mag worden.

Weerstand is de lagere top rond de 363. De AEX is inmiddels hier flink van verwijderd en moet alle zeilen bijzetten om een  "Zomer Crash" te voorkomen. Eerste weerstand die gebroken dient te worden is de voormalige steun rond de 351. Pas daarboven kan de aanval worden ingezet richting de 363. Een "Zomer Crash" gevaar is pas van de hand wanneer de AEX boven de 374 weet uit te breken maar dan moet nog wel het één en het andere gebeuren.

Steun rond de 351 is vorige week uitgenomen. Mede hierdoor is vandaag gelijk de aanval ingezet richting de 343. De AEX worstelt nu met de 343 een doorbraak hieronder is zeer negatief. Een slotkoers onder de 343 geeft het startsignaal richting 325 dit was de bodem van december 2010. De OBOS indicator is flink over verkocht dat zou kunnen betekenen dat rond de 343 voorlopig een bodem gevormd kan worden.

Waar gaat dit heen vraagt men zich dan af. Die het weet mag het zeggen, maar wat wel duidelijk is voor de AEX ziet het er in ieder geval niet goed uit. De AEX heeft namelijk de 2 jaars trendlijn gebroken en dat is geen goed signaal. Inmiddels ook nog eens een lagere bodem wat ook niet echt veel goeds voorspelt. Het 200 daags gemiddelde is gebroken maar is nog stijgend. Wanneer deze ook ombuigt van stijgend naar dalend dan kan men beter de AEX voorlopig maar gaan mijden.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 351 / 363 / 374 steun: 343 / 325


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional