N I E U W S B R I E F  -  12 juni (19:30)

Goeden avond,

AEX bodem bereikt of door naar 325?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is na de doorbraak onder 343 flink verder gedaald. Grote vraag is nu gaat de daling door naar 325 of ligt er nu een bodem in de markt? Technisch zijn de markten flink over verkocht, maar of het voldoende is om een bodem te vormen is afwachten wat de markt wil. Inmiddels is de AEX al 6 weken op rij aan het dalen technisch herstel ligt dus op de loer. Heel belangrijk wordt dan ook tot hoever is het herstel en wat doet de volgende daling!

Weerstand is inmiddels weer de zware horde van voor november 2010 de belangrijke weerstandzone 343. Kunnen we hier weer boven uit breken en zo ja wat is het volgende richtpunt. Allereerst kan een technisch herstel makkelijk tot 343 plaats vinden en het herstel kan eventueel doorgaan tot 351.  Het 20 daags gemiddelde ligt tevens ook rond de 343 het 50 daags gemiddelde ligt rond de 354. Dat zijn dus tevens richtlijnen waar weerstand verwacht kan worden.

Steun hebben we alleen nog rond 325 de bodem van 30 november 2010. De AEX zou hier nog naar toe kunnen glijden. Bij een eventuele doorbraak hebben we tevens de start van een "Zomer Crash" een daling richting de 308 is dan namelijk het volgende koersdoel. Krijgen we deze week een bodem rond de 333 dan kan het positief worden beschouwd en mag deze niet meer gebroken worden. Onder de 325 is het foute boel en dan zal ook het 200 daags gemiddelde beginnen te dalen!

In de nieuwsbrief van 10 mei schreef ik al welke punten cruciaal zullen zijn, namelijk onder de 351 grote kans op flinke daling. De doorbraak is gekomen en de daling is nu nog in volle hevigheid aan de gang. Maar moeten we ons nu al zorgen gaan maken? Enigszins wel want het cruciale punt 325 nadert inmiddels met rappe schreden, anderzijds bieden zich momenteel wel koopkansen maar dan wel met strakke stoploss niveaus want onder de 325 moeten we gewoon weg wezen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 343 / 351 / 363 steun: 333? / 325


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional