N I E U W S B R I E F  -  19 juni (13:30)

Goede middag,

AEX is nieuwe "CRASH" aanstaande?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is inmiddels maar liefst 7 weken op rij aan het dalen. Dat is de afgelopen 10 jaar nog niet eerder voor gekomen. Je zou haast zeggen kan het nog slechter? Ja, want vanaf 17 juli 1998 is de AEX maar liefst 11 weken achter elkaar gedaald. Dat was namelijk tijdens de Aziƫ crisis. Maar liefst 3 maanden stevige dalingen en daarna een enorme stijging met AEX stand van 367 (okt 1998) naar 703 (sep 2000).

Is er nu weer een nieuwe "CRASH" aanstaande kunnen we ons gaan afvragen. Nou al met al ziet het er niet best uit. Op de maand grafiek hieronder zien we dat voor de 4e keer dat de "TREND METER" een verkoop signaal afgeeft. Nu heeft de AEX nog 2 weken de kans om boven de 344 te sluiten zodat het gevaar voor een maand is geweken. Zoals al gezegd hebben we het hier over een maand grafiek en is het signaal pas geldig op de slotkoers van de maand.

Weerstand bleek tevens ook te zwaar dat was namelijk het 50% fibonacci niveau rond 379,5. Dat is het verschil van de top van juli 2007 AEX 564 en bodem maart 2009 AEX 195. De AEX worstelt nu met het 38,2% fibonacci niveau rond de 336. Een definitieve slot hieronder kan de AEX weer richting de 195 brengen. Zover is het "nog" niet maar als de AEX deze maand onder de 343,83 sluit staat het signaal voor de lange termijn op rood!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 380 / 423 steun: 336


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional