N I E U W S B R I E F  -  29 juni (10:00)

Goede morgen,

AEX voor juli "CRASH" signaal!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft vorige week dus een record geplaatst. Want in dit decennium zijn we maar liefst 8 weken op rij gedaald. Zoals ik al schreef in de vorige nieuwsbrief was alleen de "Aziƫ Crash" in juli 1998 nog slechter. De AEX ging toen maar liefst 11 weken op rij achteruit. Ook hier gaf de "TREND METER" een verkoop signaal. Het herstel daarna was dan ook zeer sterk want het signaal was slecht 1 maand geldig.

Is er nu weer sprake van "CRASH" gevaar? Ja want in 15 jaar geeft de "TREND METER" opnieuw een verkoop voor de maand juli. Krijgen we dan ook een crash zie ik velen dan al denken. Het antwoord die ik hierop kan geven is simpel: "Die het weet mag het zeggen!" Niemand weet waar het naar toe kan gaan. Aan de hand van de instrumenten die men heeft kan men hoogstwaarschijnlijk bepalen waar het heen kan gaan. Komt die visie niet uit dan moet men de visie aanpassen en nieuwe maatregelen nemen.

Voor juli staan de signalen dus op rood! In februari 2001 gaf de "TREND METER" ook een verkoop en dat was een uitstekend signaal. Pas in januari 2004 kregen we weer groen licht. Hetzelfde geval was in januari 2008 ook hier CRASH gevaar. Pas in december 2009 kregen we daar groen licht. Nu voor juli 2011 staat het signaal weer op rood zoals u hieronder heel goed kunt zien in de grafiek. Maar nogmaals of dit zekerheid geeft voor een crash kan niemand zeggen. Men kan erop anticiperen door te gaan verkopen, krijgen we weer groen licht dan zou men weer kunnen gaan kopen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus lange termijn:  weerstand: 375 steun: 301


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional