N I E U W S B R I E F  - 03 juli (10:00)

Goede morgen,

AEX "CRASH" gevaar eerst voorbij, nu kans op stijging?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft nipt voor 1 juli de "TREND METER" positief laten kleuren. Hiermee is het CRASH gevaar voorlopig voor een maand uitgesteld en zullen we afwachten of de indicator de laatste dag van de maand JULI groen of rood gekleurd zal zijn. Op 29 juni was ik iets te voorbarig en had het slot van 30 juni moeten afwachten voor het definitieve signaal. Hieronder in de grafiek ziet u dan ook het definitieve signaal de staafjes zijn weer groen gekleurd.

AEX index maandgrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus lange termijn:  weerstand: 375 steun: 301

Kan de AEX nu weer verder stijgen is de volgende grote hamvraag? Daarvoor gaan we iets verder inzoomen want de grafiek hierboven is namelijk een maandgrafiek iedere bar (staafje) is namelijk een maand. Voor de kortere termijn pakken we daarom de daggrafiek erbij zie hieronder, waarbij iedere bar (candle) namelijk een dag voorstelt.

Voor de korte termijn is de AEX stijgend namelijk het 20 daags gemiddelde is opwaarts uitgenomen en de AEX noteert hier tevens boven. Ook gaf de OBOS Momentum indicator een koopsignaal op woensdag, waarna de AEX flink begon te stijgen met vrijdag zelfs een opening venster waarna de winst zelfs verder werd uitgebouwd.

Weerstand in eerste instantie de beruchte 343 die al diverse malen als weerstand en steun heeft gefungeerd. De 343 is opnieuw weerstand en bij een doorbraak treffen we het 50 daags gemiddelde 345 aan. Dit is een indicatie voor de middellange termijn deze is dalend en de koers noteert hieronder. Direct daarboven hebben we de blauwe middellange termijn dalende trend rond 350.

Steun is nu de zone 327 / 325 wanneer deze neerwaarts wordt uitgenomen zullen de signalen voor een eventuele "CRASH" op rood springen. Zover is het nog niet en of het zover zal komen is alleen maar afwachten welke richting de markten definitief zullen kiezen. Eerste steun van betekenis is dan de steunzone 308 / 301. Een doorbraak hieronder zal waarschijnlijke een vrije val veroorzaken.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus lange termijn:  weerstand: 343 / 350 / 352 steun: 327 / 325 / 308 / 301

Conclusie die hierboven getrokken kan worden is:
- de lange termijn trend is stijgend belangrijkste niveaus: weerstand 371 / 374 en steun 325 / 301
- de middellange termijn trend is dalend belangrijkste niveaus: weerstand 343 / 345 en steun 327
- de korte termijn trend is stijgend belangrijkste niveaus: weerstand 343 / 350 en steun 327 / 325

Het belangrijkste waar we op moeten wachten is waar wordt de volgende top geplaatst. Daarna is cruciaal van belang waar wordt dan een nieuwe bodem geplaatst. Een lagere top zullen we zo goed als zeker gaan zien, maar een slot boven 350 kan al als zeer positief worden gezien. De daling die daarna zal volgen is het belangrijkste, deze mag namelijk niet onder de zone 327 / 325 komen!


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional