N I E U W S B R I E F  - 17 juli (15:00)

Goede middag,

AEX houdt de steun, gaan we nu stijgen?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week een flinke daling laten zien. Zoals de algemene verwachting was geschiedde ook. Maar liefst -3,8% verloor de AEX afgelopen week. De CAC40 liet zelfs een daling zien van -4,8%. De DOWJONES liet slechts een daling zien van -1,4% en zoals altijd als de USA niest dan lopen we hier in Europa een verkoudheid op.

Weerstand blijft onveranderd rond de 347 dat is nu de nieuwe top. Maar de dalende trendlijn rond 346,8 (korte termijn trend) komt als eerste in zicht. Wanneer de AEX boven 347 kan uitbreken dan is de volgende weerstand op het 50% fibonacci niveau rond 350.5. Een slot hierboven is zeer positief en een stijging richting de toppen 371/374 is dan zeer aannemelijk.

Steun is als eerste rond het 20 daags voortschrijdend gemiddelde zo rond de 335,4. Bij een neerwaartse doorbraak en een slotkoers eronder kan een verdere daling in het verschiet liggen. Belangrijkste niveaus die men in de gaten dient te houden blijft dus het steun niveau 327/325. We mogen niet weer hieronder komen en helemaal niet sluiten, eerste koersdoel is dan 308 / 301.

Conclusie blijft ongewijzigd 347/351 moet worden uitgenomen voor verdere stijging met liefst een slot boven het 200 daags gemiddelde zo rond 351.51. Daarna is essentieel van belang de top 374. Een uitbraak daarboven is namelijk een lange termijn koopsignaal. Onder de bodem 325 mag de AEX niet komen en sluiten want daaronder is "CRASH" gevaar! Volgende week meeste kans op stijging?

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 347 / 374 steun: 325 / 308


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional