N I E U W S B R I E F  - 24 juli (16:00)

Goede middag,

AEX start van nieuwe RALLY?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week een flink herstel laten zien. Er is maar liefst +2,8% bijgeschreven zou dit de inleiding zijn van een nieuwe RALLY? Tja u raad het al die het weet die mag het zeggen, want op de financiƫle markten is niets zeker. Deze week begon zeer teleurstellend met een "false move" valse uitbraak onder de steun 325. Maar belangrijk is nu de top rond 347 deze moet namelijk uitgenomen worden!

Weerstand dus de laatste top rond 347, pas bij een uitbraak hierboven kan het er florissanter uitgaan gaan zien voor de AEX. Tussentijds komen we tevens de dalende trendlijn tegen zo rond de 345. Bij een uitbraak boven 347 hebben we tevens een drievoudige bevestiging dat de middellange termijn gekeerd is. Zover is het nog niet. Allereerst hebben we het 50 daags gemiddelde nu rond 338, daarna de dalende trendlijn rond 345 en pas daarna de top 347. Boven 347 eerste krachtige koopsignaal!

Steun blijft staan op 325 deze is maandag direct getest en zelfs eronder gesloten. Dat was een zeer negatief signaal, want bij een 2e doorbraak kunnen we onze borst nat maken en zal zeker een daling richting 308 het gevolg zijn. Positief is dat de AEX zowel boven het 20 daags als het 50 daags gemiddelde is gesloten. Dat betekent dat de AEX niet meer onder 338 (ma 50) en 335 (ma 20) moet komen en sluiten.

Het 20 daags gemiddelde is opwaarts uitgenomen en is aan het stijgen dit indiceert dat korte termijn opwaarts is gericht. Middellange termijn is nu het gevecht moment . Het 50 daags gemiddelde is opwaarts uitgenomen maar beweegt nog steeds neerwaarts. Deze moet dus stijgend worden voor er sprake kan zijn van een middellange termijn opwaartse trend.

Conclusie is dat de top 347 opwaarts moet worden uitgenomen om een positief plaatje van de AEX te krijgen. De bodem 325 mag niet weer neerwaarts worden gebroken. Dat kan als zeer negatief worden gezien. Het OBOS Momentum indicator geeft een koop signaal wat kan aanduiden dat we verder omhoog kunnen gaan.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 347 steun: 325


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional