N I E U W S B R I E F  - 10 juli (16:00)

Goede middag,

AEX starten we met een daling of?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week een flink herstel laten zien. Zullen we vanaf nu weer een daling gaan zien of is er een grote kans dat we de korte dalende trend gaan breken. Allemaal onzekere vragen die niemand met zekerheid kan beantwoorden. We kunnen wel de conclusie trekken aan de hand van de grafiek waar steun en weerstand zijn te verwachten.

Weerstand kunnen we namelijk verwachten rond het niveau 347 (waarschijnlijk nieuwe top) en de dalende trendlijn rond 348,5 (korte termijn trend). Kan de AEX boven dit niveau uitbreken dan is er er weerstand op het 50% fibonacci niveau rond 350.5. Een slot hierboven is zeer positief en een stijging richting de toppen 371/374 is dan zeer aannemelijk.

Steun kunnen we verwachten in eerste instantie rond het stijgende 20 daags voortschrijdend gemiddelde. Deze ligt nu rond de 336 een doorbraak en slot hieronder geeft aan dat een verdere daling in het verschiet ligt. Belangrijkste niveaus die men in de gaten dient te houden is het steun niveau 327/325. We mogen hieronder niet weer komen en helemaal niet sluiten.

Conclusie die we kunnen trekken is dat de 347/351 opwaarts moet worden uitgenomen voor verdere stijging het liefst een slot boven het 200 daags gemiddelde nu rond 351.56. Daarna is essentieel van belang de top 374. Een uitbraak daarboven is namelijk een lange termijn koopsignaal. Onder de bodems 327/325 mag de AEX niet komen en sluiten want hieronder is er "CRASH" gevaar!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 374 steun: 325


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional