N I E U W S B R I E F  - 02 augustus (12:30)

Goede middag,

AEX "CRASH" gevaar neemt nu grotere vorm aan!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen maand ruim -5,3% ingeleverd. De slechts presterende index uit de T2T index was de CAC 40 hier ging maar liefst -10,5% vanaf. De 2e slechts presterende index was de DAX ook deze verloor maar liefst -6,2%. De twee best presterende indices waren STRAITS TIMES +2,4% en HANG SENG +1,2% en de T2T index daalde slecht -0,2%.

Dan nu de AEX index mede door de flinke daling in juli geeft de TREND METER een verkoop signaal. Dat kan betekenen dat we een CRASH kunnen verwachten. Wordt de TREND METER deze maand weer positief dan is de kans groot dat dit slechts een rimpeling in de oceaan was. Dat gebeurde namelijk in 1995 en in 1998 ook waarna de beurzen flinke stijgingen lieten zien.

Blijft de TREND METER ook in augustus negatief dan kan de komende maanden wel eens zeer negatief worden. Vanaf februari 2001 t/m maart 2003 was deze indicator negatief met een halvering van de index. Ook vanaf februari 2008 t/m november 2009 was het kommer en kwel met een halvering. Kunnen we deze dalingen nu weer verwachten?

Jazeker een daling onder 301 zou zeer negatief zijn waarbij een daling richting de 200 open ligt. Pas een stijging en slotkoers boven de 375 zou zeer positief uitpakken. Het CRASH gevaar is dan van de baan en hogere koersen zijn dan zeer aannemelijk. Conclusie voor nu is NEGATIEF dalingkans is nu groter dan kans op stijgingen.

AEX is nu wel flink over verkocht op dagbasis. Voor de korte termijn ligt een stijging richting 340 het meest voor handen. De grafiek hieronder geeft een indicatie hoe het kan vergaan voor de langere termijn. Zoals u weet kan niemand voorspellen waar het heen gaat, maar voor de korte termijn (1 tot 2 weken) zijn de meeste kansen naar boven. Voor de lange termijn (maanden) meeste kans op daling!

AEX index maandgrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus lange termijn:  weerstand: 375 steun: 301


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional